Hur städar du spaghetti från golvet?

När spagetti spills på golvet kan det vara svårt att sopa upp. Det beror på att spagetting då den är varm och fräsch är ganska klibbig. Om du försöker sopa inser du att det blir som att försöka sopa klibbiga gummitrådar från golvet. Det är möjligt men ganska jobbigt.

Bästa sättet att städa bort spilld spagetti är att använda servett. En helt torr servett är allt du behöver för att snabbt samla ihop spagettin och slänga den. Om du har våtservetter hemma kan det också fungera fint. Då kan du också snabbt torka bort rester på golvet.

Vänta på att spagettin torkar

Om det blir spill och du inte hinner städa på en gång behöver det inte vara negativt. Spagettin som får torka blir nämligen hård och enklare att samla upp. Såvida den inte torkar in i underlaget är det faktiskt mycket enklare att sopa bort spagetti som har torkat än att försöka få bort den då den fortfarande är lite våt.

Ett sista tips är att låta den som spillde spagettin städa. Det kan få oanade konsekvenser på lång sikt då folk blir lite mer försiktiga då de sitter omkring bordet och inte har lust att avsluta festen på alla fyra under det!