Få bort kalk från duschväggen

I badrummet får det gärna vara blankt och fint. Men du vet hur det blir. Det tar inte lång tid innan väggen i duschen börjar se lite fläckigt ut. Särskilt om vattnet är kalkrikt. För att få bort kalken från duschväggen bör du använda ett medel som är särskilt till för detta.

Men om du just nu står utan en bra spray som snabbt får bort kalk från duschens alla delar kan du faktiskt göra ditt eget medel. Med vinäger kommer du långt. Ättika kan också vara en stor hjälp. Har du dessa produkter i ditt skafferi är det bara att dra på gummihandskar och ta fatt i en disktrasa som du dränker ner med vinäger eller ättika.

Behandla alla ytor i duschen med vinäger och vänta en stund innan du börjar torka bort kalken. Blanda vinäger med bakpulver för att få en slags smet som du kan behandla duschväggar såväl som metallpartier med.

Du kommer att få gnugga lite mer när du jobbar på detta vis men så är det ofta med grundlig rengöring. Även om de kemikaliska medlen ser ut som rena rama drömmen i reklam är det sällan så att man sprayar på och bara drar med en trasa över det behandlade området.

Ett bra tips är att regelbundet ta bort kalk från duschväggen. Behandla redan innan du får det fläckiga mönstret så blir det mycket enklare att hålla det snyggt!