flyttstäda själv

Ska du sköta flyttstädningen på egen hand?

flyttfirma

Du kanske är stolt över att aldrig få problem med stopp i toaletten och alltid lyckas med att ta bort kalk innan det ens märks. Men att sköta den vardagliga städningen och att klara av en flyttstädning är två helt olika saker.

Det räcker inte med en toalett som spolar som den ska och en duschvägg som är utan kalkrester. Du ska även ha gjort rent bakom massiva möbler som kyl och frys såväl som i smala utrymmen mellan element och vägg.

Ska du göra allt detta på egen hand eller ska du få hjälpen av en flyttfirma som är proffs både på flytt och städning?

Flyttbolag sköter även städning om du vill

Det spelar ingen roll om de kallar sig för flyttfirma eller för muutofirma. Flyttbolagen som servar Sverige och Finland är väl insatta i våra lokala krav på flyttstädning i Skandinavien. De vet att det inte bara är att torka av och önska nästa hyresgäst välkommen. De vet också att en slarvig flyttstädning kan leda till krav om en gratis ny städning helt enligt svensk lag.

Utrustning och tillbehör för professionell städning

Professionella flyttföretag har tillgång till högkvalitativ städutrustning och tillbehör som klarar allt. Om de inte själva sköter städningen så samarbetar de med ett städbolag som kan flyttstädning och som har den rätta utrustningen.

Du kanske inte ens har tänkt på hur du i hela fridens namn ska kunna städa ovansidan av en lampa i takhöjd. Om du inte har en säker stege kan detta bli minst sagt knepigt. För flyttfirman som städar efter flytten är det självklart att det kommer att krävas lite mer än en hink och såpa för att få jobbet gjort!

Här kan du se vad som krävs för en normal städning av köket:

Orkar du mer än i denna video? Det krävs nämligen mer då det är en flyttstädning!

Har du orken för flyttstädningen?

Att flytta kan vara otroligt ansträngande trots att du inte själv lyfter flyttkartonger. Städningen efter flytten kan vara ännu mer utmanande. Genom att låta flyttverksamheten sköta städningen kan du spara tid och energi. Det är slitigt nog som det är att få ordning på din nya bostad.

Fläckar som är svåra att få bort

Du kanske har levt med en fläck på en hylla utan att bry dig så mycket om den. Men när någon annan ska flytta in i hemmet så är det inte säkert att de ser likadant på saken. Om du tror att du kan få bort fläcken om du bara vill så kanske det går. Men då måste du ju också vara säker på att inte skada hyllan på kuppen.

Professionella flyttföretag skickar utbildade städare som vet hur man städar effektivt och effektivt och som får bort även de mest envisa av fläckar. När de är klara med städningen kan den nya hyresgästen flytta in utan att det blir något snack om fläckar du har lämnat efter dig.

smutsigt kök
Det här kanske känns normalt för dig men kommer inte att godkännas av den nya hyresgästen!

Hur mycket tid har du för städning?

Något som kan bli avgörande för huruvida du ska klara av flyttstädningen själv eller låta flyttfirman sköta detta är tiden. Hur mycket tid du har för städning kommer att påverka om detta blir ett stressmoment eller inte.

Sedan bör du tänka på vad din tid är värd. Vad kan du göra med tiden om du inte står och gnider med en skurtrasa under diskhon som du snart säger farväl till för all framtid? Tänk på detta så har du svaret på om du ska sköta flyttstädningen själv eller inte!