Rensa i röran när det är svårt att kasta saker

En viktig del av rengöring är att få bort allt det där som bara samlar damm. Men det här kan vara mycket svårare gjort än sagt. Du har en massa saker som du aldrig använder men som du ändå inte kan slänga av olika skäl.

Många gånger kan det vara så att du inte ens ser saker som finns omkring dig trots att det inte alls fyller något syfte. De står på golvet eller på hyllor och är fulla av damm om du inte är väldigt duktig på att damma även längst upp i bokhyllan med jämna mellanrum.

Vad kan du göra åt saken?

Om det känns svårt att slänga tidningar, böcker och prydnader som du inte ens själv köpt finns det en teknik som kan vara en hjälp. Skaffa en stor kartong och lägg i denna kartong sakerna som du just nu inte ens kommer ihåg.

Om en månads tid ska du plocka fram kartongen och se om du kommer ihåg vad som finns i den. Kasta det som du inte ens kommer ihåg! Det är mycket möjligt att det blir hela kartongen. Om du inte minns något som finns i den behöver du ju inte ens öppna kartongen!

Låt andra hjälpa dig

Ibland kan det kännas skönt med lite hjälp rent mentalt. Ta hjälp av en person som inte har samma problem med att kasta saker och som inte har någon koppling till dina grejer. När en annan person hävdar bestämt att en gammal påse med blandade sugrör inte är något som behövs kanske du inser att det ligger något i det eller att den åtminstone inte behövs på golvet i vardagsrummet.