flyttstädning golv

5 intressanta städuppdrag ditt flyttbolag inte drömmer om!

Det är ganska vanligt att lämna det där med städningen efter flytten till flyttbolaget eller en städfirma som klarar flyttstädning. När du ska flytta så har du ju så mycket att stå i. Den röra du lämnar efter dig är antagligen normal. Som värst lite stopp i toaletten.

Då du beställer in flyttstädning i Eskilstuna eller annan svensk stad så kommer städtjänsten att förvänta sig att få ta bort kalk från duschväggen. De lär inte heller höja på ögonbrynen om det ligger kvar saker i dina skåp. Men en samling med tropiska ormar i badrumsskåpet lär bli en snackis.

Vi ska ta en titt på 5 intressanta och lita galna städuppdrag som flyttbolag runtom i världen har fått ta tag i.

  1. Samlarnas paradis

Det har hänt vid åtskilliga tillfällen att städfirmor och flyttbolag som erbjuder flyttstädning har fått uppgiften att tömma och städa samlarens bostad. När samlaren lämnar jordelivet så finns det mycket kvar i bostaden. Att lida av samlarsyndrom är inte roligt men visst kan det vara intressant att få jobbet att städa upp samlingen.

När ett hem som tillhört en person med samlarsyndrom ska städas upp så kan det innebära att man först måste nå ner till golvet. Det kan finnas lager av saker så att man inte ens ser allt som finns där.

Här kan du se hur en amerikansk samlare tänker:

  1. Ett hem för exotiska djur

Detta är knappast flyttstädningstjänstens dröm då de får ett uppdrag. När det har bott djur direkt på heltäckningsmattor så kanske inte ens kemtvätt kommer att fungera. På nätet hittar du intressanta berättelser om flyttbolag som får i uppdrag att städa ett hem med exotiska djur efter en flytt.

Här kan det ju tyckas vara naturligt att djuren inte längre är på plats. Men tydligen så kan det vara svårt att få med sig alla djuren i flytten. Då en orm, en exotisk spindel eller kanske någon form av kräldjur blir kvar under parketten kan det bli spännande. Detta förutsatt att djuret tittar ut när städfirman är på plats förstås!

spindel
Ett av de gulliga husdjuren blev kvar!
  1. Städning efter flytta ut festen

Ett annat scenario som har lett till intressanta upplevelser för städfirman är när en utflyttningsfest hålls. Hemmet är i stort sett tomt och man kalasar på för att sedan låta städfirman ta hand om flyttstädningen då festen är över.

Folk glömmer saker som utklädningskläder på toaletten och så kan det bli så mycket konfetti att man inte längre ser färgen på golvet. Det blir en hel del merarbete för städbolaget och i allt stök från partyt kan det dyka upp överraskningar som fina vinflaskor som inte ens öppnats.

  1. När hemmet är en trädgård

Det har också hänt att folk har gjort om inomhus till utomhus. Detta blir alldeles uppenbart då det blir dags att flyttstäda. Hur får man bort ogräset som getterna mumsat på ur parketten? När växter har fått härja fritt inomhus så kan det bli väldigt svårt att städa.

Inte bara för att rummen är som en skog. Växter kan ju lämna fläckar och dra till sig mögel vilket gör det extra svårt att få det rent. Detta har faktiskt hänt och det finns flera städbolag som numera kan stoltsera med att de vet hur man får bort ogräset som växer i badrumskaklet!

inomhusträdgård

  1. Det är konst, inte röra!

Många städtjänster vet hur mycket jobb det kan bli när barnen i en familj har använt väggarna som en slags canvas. Det kan kräva att man får kalla in en målarmästare som putsar och målar om. Men det är kanske inte lika vanligt att hitta konst som ska städas bort.

En kreativ person har klippt och klistrat och använt material för att försköna väggarna. Det hela kanske ser spännande ut men det går ju inte att lämna det på detta sätt efter en flytt. Målarstänk på väggar och golv är också något som kan ses som konst men som innebär mer jobb för städfirman som sköter flyttstädningen.

Summan av kardemumman är att många flyttfirmor som erbjuder flyttstädning kan få intressanta uppdrag. Uppdrag som kräver lite mer än en skurhink och medel mot kalk. Om du är konstnär med ditt livsverk på väggen i hemmet som du nu ska flytta från eller har gjort om ditt vardagsrum till ett orangeri så är det kanske bra att anlita proffs med lång erfarenhet för flyttstädningen!